dijous, 20 de setembre del 2012

LO SOMETENT






Avui dia, quan tots mos ham vist les cares, que algun desasperats vulgon tornar a armar lo somatent me semble una proposta de gent tancada.

I ser gent tancada no vol dir que no tingon un bon fondo. Parem atenció an que lo bo que tenen, és la solidaritat. Hai vist a les notícies com asteven assentats al voltant de taules i cabellets, amb ampolles d’aigua i vasos blancs de plàstic. Eren un cobert gran, perquè a dins, hi havia un tractor gran i el puesto donava una sensació d’amplitud com quan entres a la Seu Vella de Lleida los dies que no tenen parades cadires de fusta per fer concerts desafinats de Vivaldi. I això vol dir, que els algrada la manera de fer del polítics. Que la coneixen i la imiten, vage. Com una bona colla, algú deu haver dit: viniu al meu cobert, trucada a la televisió i au, ja tenim lo circo montat. Això, com a mínim, demostra, com apuntava, que són solidaris.

Ara que, aquesta solidaritat no arrecla la seua astretor de mires. Es com si volguessen veure la llargada del tros, i en comptes de mirar des del mig del reng, se foteses ampegats al primer perer. Perquè si són llestos, ells ja saben que amb ascopetes no s’arrecle res, i que per molt que vigilon, si’ls volen robar, los robaran igual. Lo que s’ha de fer es procurar que no hi haigo gent que vulgo robar tant. I això se fa veen aquestos maleantes, no com a lladres sinó com un pobres. I al pobres, sí que se’ls pot ajudar.

Les ganes de fer el paperot de policia, que se les guardon, que això sembla com si volguesen tornar a posar els toros amb l’ascusa que no hi ha ascorxadors.  Si són delincuents de veritat, són los mossos qui els han d’agafar. Si són maleantes pobres, les ascopetes del somatent no faran res, sinó allargar lo problema.

Per tant, que llesisson més i s’atrevisson a influenciar los mossos d’ascuadra il conseller. Que sacunyà la cagada de fer llucar aquesta colla de nostàlics de les aventures nocturnes no tingo conseqüències. Perquè cap dels qui volen fer renèixer lo somaten, no ha fet carrera militar. I per alguna cosa deu ser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada